søndag den 19. februar 2012

At hækle ... eller ej

Måske er det en brist i min opdragelse ... og jeg er da også lidt flov over at indrømme det ... men jeg hverken strikker eller hækler. Jeg har strikket en smule som barn sammen med min mormor (husker udemærket hvor svært det var at slide de 2 strikkepinde fra hinanden, så stramt strikkede jeg), men hækle har jeg aldrig lært. Det synes folk åbenbart er UNDERLIGT, når man er håndarbejdslærer, men jeg er broderiuddannet (og under broderi ligger stort set alt, der kan syes i hånden) og har altså aldrig været en garnpige ... eller en hestepige for den sags skyld ;-)

Jeg har dog altid været facineret af garn og de mønstre, man kan lave med det - det minder jo en del om det at sy patchwork... og jeg elsker at kigge på strikkegarn ... og her i min Vinterferie fik jeg lyst til at lære at hækle, så jeg skrev til en af mine søde veninder, Maria, om hun kunne lære mig det. Det kunne hun ... og hun har blogget om det her ;-)

Lysten opstod fordi jeg så disse skønne Bedstemorfirkanter hos Mia

En hyggelig lørdag eftermiddag sammen med Maria ... og udstyret med et par siders hurtig nedskrevne instruktioner og tegniner og forskellige hækleprøver, så var jeg klar. Jeg tænkte at jeg jo kunne starte med at hækle mig en lille krusbrik. Sådan nogle har jeg i patchwork - og det ville (forhåbentlig) ikke være en uoverkommelig opgave. Vi har ikke en strikkebutik lige i nærheden, så jeg var i vores lokale Brugsen og fandt både hæklenål og bomuldsgarn i flotte farver der - meget lig Mias farver herover.

I går aftes fik jeg så hæklet den første firkant

Ja ja ... den er da ikke perfekt, men det jo først forsøg og den kan da godt bruges til en kaffebrik. Albert ville også have én, så i dag var jeg endnu en  tur i Brugsen og købe lidt flere farver, så han også kunne få sin helt egen bedstemor kaffebrik.

Ja ja ... lidt vind og skæve er de og jeg har muligvis brug for en mindre hæklenål? Men, det er da et fint første forsøg ... og nu drømmer jeg så om et tæppe. Der er jo nogen, der ikke kender egne begrænsninger ... ha ha ha.

Jeg havde besvær med at huske, hvordan man slog op til sin firkant ... og kunne ikke tyde Marias skriblerier, men fandt stor nytte i denne video fra Youtube

Nu er vinterferien slut for mit vedkommende og hverdagen starter med et BRAG af en arbejdsuge ... med bl.a. hele 3 møder på jobbet :-(
Men, nu vil jeg klemme den sidste rest af hygge ud af denne søndagsaften og gøre mig mentalt klar til ugen, der kommer. Måske ses vi i butikken, der har åbent som den plejer onsdag kl. 10-13, fredag kl. 15-17.0 og lørdag kl. 10-13. I morgen mandag er der fuldt hus i butikken til patchwork café - det bliver sikkert hyggeligt.

10 kommentarer:

 1. Af en førstegangshækler at være, er det nu ikke så ringe endda!
  At de måske er lidt skæve, kan du rette op ved at gøre dem våde og trække dem på plads.
  Jeg har prøvet på at lære en bekendt på 28 år at hækle! Hun kunne bare IKKE lære det, så jeg synes, din præstation er rigtig flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord om mine første skæve forsøg. Vil forsøge at trække dem i facon, som du siger. Jeg var godt nok også i tvivl om jeg kunne lære det, da jeg havde svært ved at "orientere" mig på den første prøve jeg lavede, men det hjalp så snart jeg "fik lov" til at skifte farve imellem hver omgang.

   Slet
 2. De er da blevet rigtig gode Helene. Det er i hvert fald ikke til at se, at det kun er dit første forsøg. Du har da lige mange omgange hele vejen rundt. Det var det sværeste for mig :)Flotte farver også.

  SvarSlet
 3. Flotte bedstmor firkanter af en nybegynder, det kommer du da hurtigt efter.

  SvarSlet
 4. De ser fine ud, Helene.. Men lidt sjov, for jeg studsede lidt over den quilt der skulle syes kant på, tænkte det var da mærkeligt, den lignede noget jeg kendte. Ind og kigge, jo minsandten Alice's tulips

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det er min egen version af Alice's Tulips, der har levet et hengemt liv som top i flere år. I sommers besluttede jeg mig så for at sende den til quiltning i Norge hos Merete Ellingsen og havde håbet at den kunne nå at komme med på træf i Odense. Den blev så opholdt i tolden både på vej derop og på vej hjem igen - og ankom faktisk først EFTER træf. Så har den ligget siden og kun manglet lukkekanten ... som Maria altså tilbød at sy på for mig forleden. Så nu kan den komme med til Nordisk Træf i stedet for.

   Slet
 5. Det ser rigtigt godt ud. Måske en ny hobby :-)

  SvarSlet
 6. De ser fine ud dine hæklede firkanter. Det skal du nok komme efter. Du ved øvelse gør mester.

  SvarSlet
 7. Wonderful work and a very wonderful blog, Helene
  Greetings
  Swaani

  SvarSlet