Victoriansk Sampler - Gratis BOM

Victorian Sampler 

str. ca. 150 x 185 cm

GRATIS BOM fra Helene Juul Design 

i anledning af butikkens 10 års fødselsdag


Så kan jeg endelig præsentere et hemmeligt projekt, jeg har gået og "brygget på" i et par måneder, nemlig en gratis BOM i anledning af butikkens første runde fødseldag. Jeg vil jo gerne sige tak til jer alle for den store opbakning jeg har mødt fra allerførste åbningsdag.

Denne BOM skulle repræsentere mig og min butik for det som jeg måske er allerbedst kendt for og jeg håber I kan lide, hvad jeg har fundet på. Herover ser I et udvalg af de stoffer og farver, jeg har brugt til projektet. Mønsteret er gratis, men har du lyst til at sy dit projekt i de samme 1800-tals reprostoffer som mig, så er det muligt at købe en stofpakke hver måned til den pågældende måneds blokke samt senere også en monteringspakke.

Jeg ELSKER selv samplere, altså den type quilts, hvor det udelukkende er FORSKELLIGE blokke. Jeg kan også rigtig godt lide at bruge mange stoffer .... og begge dele finder du i denne BOM. Grunden til at jeg har kaldt den "Victorian Sampler" er, at de stoffer jeg har brugt er karakteristisk for den type stoffer, som var almindelig slutningen af 1800-tallet, nærmere præcis ca. 1880-1910.

Baggrundsstofferne i blokkene er derfor shirtings (lyse stoffer med et lille farvet print). Til blokken er også brugt sorte og grå stoffer af typen "mourningprints" (mourning = sorg). Den engelske dronning Victoria mistede jo sin gemal Albert forholdsvis tidligt i ægteskabet og tilbragte resten af sit liv som enkelfrue i sorg. Det fik stor indflydelse på resten af 1800-tallets kvinder og der opstod en hel mode/etikette for hvordan man måtte/skulle gå klædt, når man "bar sorg". Derfor ser vi også utrolig mange quilts fra perioden i disse "mourningprints", der er sorte og grå stoffer, og i det hele taget bringer slutningen af 1800-tallet en meget mere dyb, nogen vil måske oven i købet sige"dyster" palette med sig. De røde stoffer fra perioden er den meget karakteristiske "cranberry red" (tranebærrød) eller "claret" som man også kan se den betegnet (rødvins-rød). Indigoblå fortsætter med at være populære, men der kommer også en rigtig fin lyseblå, kaldet "Cadetblue" til, som gør sig utrolig godt sammen med de mere mørke røde og grå stoffer. Indimellem ser vi et lille "dash" af noget mere munteret i form af noget gyldent og jeg har også inkluderet lidt cheddar og chromgult til mit projekt.
I skal selv downloade og printe pappet til blokkene ... og her er det VIGTIGT at I er opmærksomme og sørger for at printe i 100% størrelse HVER GANG. Ellers passer jeres blokke ikke sammen til slut!


Victorian Sampler, del 1


Første del af BOM'en består af blokken Grandmother's Pride herunder. Klik her for at downloade blokken. 


Blokken The American Farmer Basket herunder. Klik her for at downloade blokken


og blokken Four-X-Star herunder. Klik her for at downloade blokken


og klik her for at downloade selve syvejledningen

Victorian Sampler, del 2


Til blokkene i 2. del af Victorian Sampler introduceres disse 9 nye stoffer, der også blandes med stofferne fra første pakke i en af blokken ("Scrappy Bear Paw").Del 2 består af blokkene Mixed-T, Jacob's Ladder og Scrappy Bear Paw og du kan klikke her for at downloade selve syvejeledningen til denne del.


Victorian Sampler, del 3

Her er et billede af blokkene til 3. del af "Victorian Sampler"


Igen denne gang har jeg tilføjet 9 nye stoffer; 4 røde, en blå og en brun samt 3 forskellige lyse/shirtings. Desuden er den sorte fra pk. 2 brugt igen

For de af jer, som abonnerer på en stofpakke bliver prisen altså igen Dkk 324,- + evt. porto


Gem stofferne, da pk 4 ikke indeholder helt så mange nye stoffer, da nogle af stofferne fra de foregående pakker, bruges igen.


Del 3 består af følg. 3 blokke:

Victorian Sampler, del 4


Så er vi nået til 4. og dermed sidste omgang gratis blokke i denne BOM.


Også denne gang skal I sy 3 blokke; Pinwheels, Rolling Star & Flower Pot og klik her for at downloade syvejledningen til denne 4. og sidste del.


Monteringsvejledning til Victorian Sampler BOM

kære deltagere i butikkens gratis BOM. Så er vi nået til den sidste del af butikkens BOM.

I min sommerferie syede jeg som en gal - ja faktisk til jeg fik hul på fingerne - bl.a. for at få Victorian Sampler færdig. Jeg kunne se, at jeg umuligt kunne nå at få den quiltet selv, så jeg sendte den til Bodil Egebjerg fra Beo Beo til quiltning. Den kom retur 2 dage før afgang til DPF's Jubilæumstræf Odense ... og skulle jo så også lige have en lukkekant på, så den var om jeg må sige "frisk fra fad", da den blev hængt op i Odense.

Quiltningen er enkel og geometrisk, også typisk for den tids quilts.

Jeg har valgt at montere mine blokke i et såkaldt "strippy" layout idet det ikke var usædvanligt for perioden slut 1800-tal/start 1900-tal. "strippy" betyder jo bare striper og dækker over, at blokkene er syet sammen i striber, fremfor på rad og række. Jeg har valgtat sætte mine blokke "på spids" for at få dem til at fylde mere idet 12 blokke jo ikke er alverden.

Klik her for at downloade stofforbrug og monteringsvejledningen som en pdf-fil.

Victorian BOM Sampler


Og klik her for at downloade de store settings-trekanter og her og her for at downloade de små setting-trekanter!

Bemærk at de store setting-trekanter ikke kan printes på ét stykke papir og at du derfor skal lime/klistre dem sammen i den stiplede linje!

Rigtig god fornøjelse med syningen,

Helene

PS: Jeg vil blive RIGTIG GLAD for at få tilsendt billeder af jeres færdige Victorian Sampler BOMs til butikkens flickr-album ... uanset om I har brug stof fra egen stash eller købt de originale stoffer hos mig :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar