torsdag den 26. juli 2012

Fokus II - hvad synes du?

Tak til alle jer, der har lagt en eller flere kommentarer på mit indlæg om at holde fokus. Herligt at vide, at mange kan genkende dette fra sig selv ... og vil være med til at prøve at holde fokus dennne sommer på nogle af de forsømte projekter, som mange af os har liggende rundt omkring.

Nu er min halve stjerne blevet til en hel. Den skal have en kant (5 cm) og jeg har holdt audition i haven her til morgen. Jeg har indsnævret feltet til 5 potentielle kandidater, ser her:

2 forskellige brune og 2 forskellige violette, men så fandt jeg også lige denne (beige øverst), som egentlig også er meget pæn, men måske for lys?

Og så skal jeg også finde ud af, hvordan den skal quiltes ... hm ... sådan en 8-pointed star har MANGE sømme og jeg vil helst undgå at skulle sidde og quilt rundt i alle de små diamanter. Overvejer en fladedækkende quilting som f.eks. en Baptist Fan, som jeg bare synes er så lækker ... og som passer ganske godt til denne type quilt - også rent historisk. Se f.eks.  dette link her. Andre mulighed for denne type "all-over"/fladedækkende quiltning kunne være clam shells, her lavet på maskine
Lige linjer, der danner terne - enten "på lige" eller diagonalt kunne også være en mulighed ... og hvis jeg lavede disse dobbelte, ville det i højere grad ligne en gammel quilt.

En fladedækkende quilting som f.eks. det man kalder "Elbow quilting" kunne også være en mulighed. Den har Barbara Brackman beskrevet i sin "Quilts from the Civil War"
Jeg ved godt , hvad jeg hælder til ... men hvad synes du?
Apropos fokus ... så started jeg egentlig med at færdiggøre juledækkeservietten, som jo bare manglede 30 cms kant syet til i hånden. Det var jo hurtigt gjort ... og så var jeg igang ...
Hvordan går det med jeres fokusprojekter???

6 kommentarer:

 1. Jeg hælder til at din stjerne skal have den violette med turkis.
  Jeg synes at du skal vælge en Elbow quilting som får stjerne til at stråle.

  SvarSlet
 2. Jeg er enig med Nanny. Jeg har også flere projekter, som jeg gerne vil være færdig med, men jeg synes ikke jeg ville slæbe Hope bommen med til Prag for at sy den brede kant udenom, så jeg kom til at starte på Indigo tæppet.

  SvarSlet
 3. Syntes bestemt det nederste stof er flottest til! Og så mangler jeg altså lige en ordforklaring på focus, ellers kan jeg jo ikke prøve det... Knus

  SvarSlet
 4. Jeg holder med Maria i valg af stof, det passer godt til stjernen. Mht. quiltingen, så aner jeg ikke hvad du snakker om, så der kan jeg vist ikke komme med et fornuftigt råd ;-) Men jeg syntes det er rigtig flot at du allerede er så langt med dine fokusprojekter - dejligt! Det kan jeg ikke så godt prale af endnu... men det kommer.

  SvarSlet
 5. Det nederste stoffet er nydelig! Eg likar også veldig godt baptist fan. Eg har gjort ferdig bokk nr. 3 frå Scandinavian Christmas, og manglar berre ytterste kantstoff til Svennebrevet. Men eg er dårleg på blogging, og litt utanfor på det mentale planet... Har gått sjukmeld sidan nov, ferdig kur i juni, og no melder alle tankane seg...vdet hjelper ikkje at sommaren er heller kjølig og våt. Men nok om det, prøver å halde fokus!

  SvarSlet
 6. Jeg synes bestemt også det lille med turkis, som er nederst er bedst. Quiltningen ved jeg ikke lige. Forslaget med at få stjernen til at stråle lyder jo godt.

  SvarSlet