søndag den 22. juli 2012

At holde fokus ...

det er noget af det, som jeg har svært ved. Det skyldes til dels nok visse personlige "issues" (jeg er nok lidt af en "kaos-pilot"), men også at jeg ofte er splittet imellem alt det som jeg SKAL sy og alt det som jeg gerne VIL sy. Det er ikke altid, at de to ting følges ad ;-)

Misforstå mig nu ikke, for det er bestemt et "luksus"-problem, men ikke desto mindre et problem - eller udfordring - at eje en quilt butik og hele tiden være på tæerne for at sy nye modeller til butikken og til kurser og div. abonnementer, mens jeg passer det job (lærerjobbet), som giver mig smør på brødet  ... og brød til smøret. Sommetider har jeg MÆGTIG lyst til også at lave noget FOR MIN SKYLD og noget, som ikke nødvendigvis skal kaste et nyt mønster og/eller model til butikken af sig. Jeg har det ligesom alle andre pw-piger, at jeg bliver mægtig inspireret af alt det fine jeg ser på andre blogs, i bøger og magasiner ... og ikke mindst er det en stor fristelse altid at være omgivet af så mange fine stoffer, som jeg er. Jeg holdt op med at tælle efter jeg var nået til 50+ UFOer!!!

Nu har jeg holdt ferie i en uge og jeg har været en god pige. Jeg er startet med at "lave lektier" og sørge for at være up to date med BOM blokke og har fået syet de Prærie Sampler blokke, som bare var riet, så i dag mærkede jeg en MÆGTIG stor lyst til at starte et nyt projekt op.

Da jeg var på Lolland var jeg så heldig at erhverve mig den yndigste lille dukkevugge fra ca. midten af 1800-tallet (billede følger i en anden post). Vuggen skal jeg have syet en lille madras og pude til ... og ikke mindst en lille quilt, så de sidste par dage har jeg siddet og kigget i mine mange bøger med antikke quilts og er faldet for denne

One Patch Strip quilt fra ca. 1875 fra bogen "Childhood Treasures"

Ingen mønstre i bogen, "kun" (eng) tekst og flotte billeder af antikke dukkequilts

... men så var det jeg liiiiige ledte efter noget og frem dukkede det ene fine projekt efter det andet, først en halvfærdig dukkequilt, inspireret af en anden antik quilt. Hvorfor jeg ikke har lavet den færdig undrer mig meget, da jeg nu er nået så langt.


Så fandt jeg en helt færdig dækkeserviet, som jeg lavede til et af mine julekurser for et par år siden

Den mangler bare sølle 25-30 cm lukkekant syet ned for hånd på bagsiden!!!!

Frem dukkede også de fineste 6" Bow Tie blokke fra bytte i 2009

Jeg har kun 15-17 stk, så der skal lidt flere til før det kan blive til en større quilt

Jeg fandet også disse 9" Shoo Fly blokke i Pennsylvania farver, fra et bytte i 2010

Her skal der også væsentlig flere til, før det kan blive til et tæppe, men sammen med blokkene fandt jeg en stak stoffer, der allerede var skåret til flere blokke, så det er jo egentlig bare at gå i gang...


Og sidst men ikke mindst fandt jeg "løsdelene" til den allerføste "Design Udfordring", som vi havde i butikken i 2009 - og da jeg stadig synes den er rigtig fin, er det da ærgeligt at den bare ligger og samler støv...


Så ... jeg gjorde det fornuftige og forkastede (umiddelbart) ideen om at starte endnu et nyt projekt op, og har besluttet mig for at være standhaftig og PRØVE at holde fokus på at få færdiggjort nogle af disse fine UFOer ... fremfor at starte nye ;-)

Hvis man nu roterer dem lidt og syr på dem sådan lidt på skift ... så kommer man nok ikke til at kede sig.

Er der nogen derude der kan genkende sig selv i det jeg skriver her ... altså alt for mange UFOer og vanskeligheder med at holde fokus? Og som har lyst til at prøve at holde fokus sammen med mig?`En sådan slags "sy-sammen" men blot i hvert sit syværelse (eller stue for mig vedkommende, da jeg ikke ejer et syværelse)? Måske kan vi heppe lidt på hinanden undervejs?

12 kommentarer:

 1. Kære Helene. Jeg har det fuldkommen ligesom dig. Og det er ikke blevet bedre her de sidste dage, hvor jeg har ligget på sengen eller sofaen - omgangssyge og helt slap - så jeg har kikket i gamle blade/bøger og fået lyst til ....
  Men det går ikke. Jeg må også se at få noget færdigt. Det er søde UFO ting, du har liggende, så det er en god ide´at veksle imellem arbejderne. Knus og god arbejdslyst fra Kirsten.

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg prøver igen.Jeg har samme problem men for altid syet forstykker til slumretæpper så jeg har 6 forstykker liggende 4 der er klar til at starte op, jeg vil så gerne sy småting men ender altid ud med et tæppe øv.
   hilsen Lone

   Slet
  2. Jeg ender også altid med (store) tæpper Lone! Men, kan man få for mange tæpper? ;-)

   Slet
 3. Ja, eg kjenner meg veldig godt igjen! Bortsett frå sommarhekling, prøver eg å halde fokus! Skal gjere ferdig Svennebrevet, i alle fall toppen om ein dag eller to, og så har eg mange ufoar på vent. Eg syr i lag med deg!

  SvarSlet
 4. Det kender jeg også.....Alt for godt. Skal det være til undervisning, udvikling, afvikling eller hvad ;-) Har sat mig for at to ufo'er skal være færdige før et nyt må startes. Sidste år ville jeg lave en ting færdig pr. måned, men det gik desværre kun de første to måneder, men det var jo bedre end ingenting ;-) Fortsat god fornøjelse. / Pernille R

  SvarSlet
 5. Ja, kender det alt for godt, jeg har en lille bog hvori jeg skriver mine projekter, både igangværende, planlagte og næsten færdige (UFO'er). Så kigger jeg i den en gang i mellem og ser efter om der er noget af det som er nemt (hurtigt) at lave færdig. Når noget er gjort færdig, river jeg siden ud ! Lige nu har jeg 39 projekter i min bog, men jeg har LOVET mig selv ikke at begynde på HELT NYE ting før jeg har lavet de ting der står i min bog. Så jeg er med på din opfordring, men hvis for mange springer på ideen kan det jo gå ud over stofsalget i din butik, har du tænkt på det? ;-)
  Jeg forsøger at bremse strømmen af ideer der kommer til mig, for ellers ender jeg med det dobbelte antal projekter i min bog...

  OPFORDRING TIL ALLE DER ER MED:

  Lav en liste med de ting du er i gang med lige nu, skriv så alle de ting ned, som du tænker på du vil lave i den nærmeste fremtid, tilføj så alt det du har liggende halvfærdigt rundt omkring i skabe, skuffer, kasser, æsker og poser.

  Nu er du allerede kommet et langt stykke af vejen for at få færdiggjort en stor del af dine projekter.

  Lad sedlen med listen ligge/hænge et sted hvor du ofte ser den, så begynder din underbevidsthed at arbejde med projekterne og du får LYSTEN til at gøre dem færdige - god fornøjelse med forsøget..

  Mange hilsner og syglæde til jer alle
  Tine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tine, nej den slags "detaljer" tænker jeg slet ikke på ;-)
   Jeg er også overbevist om at uanset om man sætter sig for at færdiggøre gamle projekter, UFOer mm, så har man ofte lige brug for at købe lidt nyt alligevel - om ikke andet så stof til kanter og bagside samt vat.
   Jeg har det i allefald ofte selv sådan, at der sommetider lige skal tilsættes lidt nyt for at det gamle virker tillokkende på mig.

   Slet
  2. Hej Helene, selvfølgelig skal der købes lidt nyt til kanter og andet for at peppe det gamle lidt op - og det er selvfølgelig tilladt ;-) Så din forretning går ikke HELT i stå selvom vi gøre vores gamle projekter færdige.
   Men for at huske hvad man er i gang med, kan man jo lave en liste eller skrive i en bog, sådan at man ikke "mister" sine projekter, hvis man får lagt dem tilside og kommer til at glemme dem.
   Jeg glæder mig til at se nogle af dine projekter færdige....

   Slet
 6. Undskyld, men jeg tror ikke helt jeg forstår... Focus???

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå, er du kommet til overfladen igen??? ;-)
   Ja, fokus! Prøv det! Her går det faktisk meget godt, vender snart tilbage med en rapport!

   Slet
 7. Vi havde bestemt at vi ingen steder skulle i år, og bare sørge for t komme ned i gear. Selvom det har lokket med nye projekter i ferien, har jeg fået quiltet et tæppe færdigt, som jeg startede i 2010,- jeg har fået lavet den ene blok i Dear Jane om, som jeg ikke var tilfreds med, så nu er det klar til at blive lagt sammen, - og nu er jeg i gang med a færdiggøre et tredie tæppe. Det gør SÅ godt :-))). Jeg følges gerne videre med dig i dit projekt..
  Kh
  Lone I

  SvarSlet