mandag den 3. juni 2013

Vafler og Bikager i Hendes Verden

I dag er Hendes Verden kommet på gaden og der er et patchworktillæg, hvortil jeg har leveret et design.Vafler & Bikager, Slumretæppe str. ca. 148 x 182 cm
 
 
Et typisk reste-/charmtæppe, syet i hånden over pap

Tæppet har fået sit navn efter de skabeloner, der er brugt. De hedder på engelsk ”honeycombs” og er en slags aflange hexagoner. ”Honeycomb” betyder bikager eller vaffelmønster på engelsk.


Hendes Verden kalder det fejlagtigt et sekskantstæppe og bruger ikke mit navn for det, men kalder det fejlagtigt "Sekskantstæppe".

Skabelonen er aftegnet sammen med syvejledningen, men gider man ikke sidde og tegne og klippe selv, kan den altså fås udstandset, som vidst på mit billede ved siden af Hendes Verden. Den sælges i poser med 142 stk for Dkk 299,-. De kan sagtens bruges flere gange, så man behøver altså kun den ene pose.

Har man ikke så mange rester af 1800 tals reprostoffer, så kan man f.eks. bruge en charmpakke fra moda. Disse koster Dkk 150,- pr. stk og der er 42 stk 5"x5" kvadrater i en pakke. Der kan lige ligge én enkelt skabelon på ... og hos Helene Juul Design er det også muligt at købe helt ned til 10 cm/fuld bredde stof, hvis man vil købe sig til sine "rester" ;-)

Tag gerne kontakt, hvis jeg skal lave et sykit. Jeg har et kæmpeudvalg af reproduktionsstoffer i de viste farver  - dog nok ikke nogen der er MAGEN til da stofferne til dette tæppe er taget fra det private lager, opbygget gennem 20 år. Charmpakken som jeg viser på billedet er en Civil War reproduktionspakke, der hedder "Metropolitan Fair".

En anden ting jeg er ked af at Hendes Verden IKKE har skrevet er, at jeg faktisk har syet dette tæppe i samarbejde med min mor, Alice Knudsen. Det har jeg ellers skrevet til dem!

I får lige et lille snigkig på tæppet her, fotograferet af Albert. Her er det muligt at se nogle af stofferne tæt på. Som det kan ses er der brugt en masse forskellige shirtingsstoffer og ellers reprostoffer i mange farver (rosa, blå, grøn, gul, rød mm). I alt er der ca. brugt  1,7 meter hver af lyst/shirting stof og 1,7 meter mellem/mørke reproduktionsstoffer i forskellige farver.

Den smukke quiltning som man kan fornemme her er et fladedækkende mønster, der kaldes Baptist Fan. Det var meget brugt netop til restetæpper som dette i slutningen af 1800-tallet. Det kan gøres i hånden, men dette tæppe har været en tur i Norge og er blevet professionel longarm quiltet hos Merete Ellingsen. Nok en af Skandinaviens dygtigste longarmere.

8 kommentarer:

 1. Bladet er købt, og studeret. Det blev så en ting mere man er "nødt" til at lave, engang. Super flot er det

  SvarSlet
 2. Bladet måtte da købes, men kun fordi du har et mønster i :-). Skønt tæppe.

  SvarSlet
 3. Quilten er meget flot. Jeg må hellere se at få fat i bladet i morgen, så jeg kan nærstudere billederne :-)

  knus
  Angelika

  SvarSlet
 4. Jeg har også sikret mig et eksemplar

  SvarSlet
 5. Jeg har allerede sikret mig et eksemplar.

  SvarSlet
 6. Som det plejer at være når du laver et tæppe , ja så er det bare et smuk stykke arbejde du lægge i dette tæppe
  Flot og smuk et tæppe , som jeg også vil sy :O)

  SvarSlet
 7. Flot tæppe, jeg var også nødt til at eje et Hendes Verden.

  SvarSlet
 8. Det er vel nok et dejligt tæppe, så smukt! Det venter bare på at blive syet, måske af mig? Hav en rigtig dejlig sommer, mange hilsner Inger

  SvarSlet