mandag den 13. oktober 2014

Gode syrums-tips ... EN GIVE-AWAY!

Det er EFTERÅRSFERIE her og i dag har jeg brugt det meste af dagen sammen med mine sønner. Vi har været på vores obligatoriske "mor-giver-en-tur-til-byen-i-efterårsferien-tur", som udover lidt shopping også inkluderede en lækker burgermiddag på The Diner i M.P. Bruuns gade og eftermiddagskaffe og kage i Sallings cafeteria.


Her til aften er jeg kommet lidt videre med mit syrums-projekt her og har nu haft fat i ALLE mine shirtingsstoffer. De er blevet strøget og foldet igen og sorteret i farver.


Der er nu en bunke shirtings med rødt print, med lyserødt print, med grønt print, med sort print, med blåt print, med brunt print, en bunke med conversationals (små sjove motiver) og en bunke med lidt blandet print; violet, gult mm.

Det var en "trip down memory lane" idet jeg har en del rigtig gamle skatte der. Jeg ELSKER shirtings og synes de er helt uundværlige i en repro-elskers stash.

Åbenbart er der visse prints jeg har elsket mere end andre, for jeg stødte på adskillige dubletter. Dem sorterede jeg fra og fik dermed en idé idet jeg forestiller mig ,at jeg vil støde på lign. dubletter når jeg får arbejdet mig igennem alle mine stoffer.Jeg vil derfor lave en GIVE-AWAY her på bloggen, hvor jeg vil præmiere de 3 bedste syværelses-indretningstips.

BETINGELSEN for at være med i denne GIVE-AWAY er at man enten laver et blogindlæg på egen blog med dette tip med billede/fotos af den gode idé, skriver tippet i en kommentar til mit blogindlæg her med et link til sit eget blogindlæg.

Har man ikke en blog, kan man sagtens være med alligevel. Så sender man mig en mail på helene snabel a helenejuul dot dk beskriver sit tip og vedhæfter et billede. Jeg vil samle alle de gode tips så flere kan få glæde af ideerne og det bedste tip vil blive præmieret med dubletterne fra min stash ... og tøser, der er nogle GOODIES imellem ... hvis man kan lide repros ;-)

Sy-værelses indretningstips skal være blogget om inden søndag 19/10 kl. 12.00!

Glæder mig til at se om I har nogle gode tips...

14 kommentarer:

 1. vil ikke vise foto af mit syrum, det er ike færdigt og bliver brugt som "lager"rum...
  Men, mine tips/råd/ønske: lyst værelse med stort skære/klippebord, gerne midt i rummet så der er plads til at gå rundt om det og med hylder/skuffer under bordpladen. IKEA har nogle fine muligheder
  Rigeligt med reoler,med kasser opbevarings muligheder, alle mine kasser er gennemsigtige så det er let at få et overblik.
  Sybord i en fornuftig størrelse.
  Ophæng på væg til de ting man skal have ved hånden, sakse/linealer osv
  Og gode lysforhold/lamper og gerne en god udsigt fra vinduet.
  En behagelig lænestol til lidt håndsyning og til at læse i bøger/blade.
  Måske en pc eller tv, hvis du er til det.
  En "stof" væg til at hænge blokke der ikke er færdige, og stadig skal pusles rundt.
  Jeg har et lille bordstaffeli, der passer til en blok,så jeg kan nyde synet eller videre udvikle blokken, det pynter på et sybord
  Håber du kan bruge lidt af ovenstående til dit nye syværelse.
  Jeg har ingen blog, så kan ikke linke....
  vh Karin L

  SvarSlet
 2. Hei!På min blog Quiltegleder har eg vist mitt syrom med skråtaktips,linket til deg.Ha en superfin uke med hilsen Margrethe Jåstad,Hardanger

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for den fine rundvisning på dit syrum Margrethe. Jeg har lagt en kommentar på din blog.

   Slet
 3. Jeg har et skrivebord som jeg er meget glad for. Jeg har et underskab med hylder i den ene side og et underskab med skuffer i den anden side. Bordpladen er en køkkenbords plade. Det er super dejligt at sidde ved og tegne nye ideer m.m. Jeg vil også anbefale en god arbejds lampe. Jeg vil anbefale at få gjort værelset hyggeligt og varmt. Sådan arbejder jeg bedst. Held og lykke med dit arbejdsværelse.
  Jeg har ikke så nemt ved at tage billeder mit værelse er ret smalt.

  Mange hilsner fra
  Helle Bach

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de fine ideer og gode ønsker Helle. Jeg er en frossenpind og er enig med dig i at der skal være varmt og hyggeligt, så man har lyst til at bruge tid der.

   Slet
 4. Mit bedste syrums tip er et stort hævesænke skrivebord som jeg har arvet fra min mands arbejdsplads, det vil sige at jeg altid kan finde den rette arbejdshøjde, både når der skal skæres og når der skal sys, samtidig kan jeg have min skæreplade liggende hele tiden så det altid er nemt at kommet til at skære når jeg syr.

  SvarSlet
 5. Hejsa Helene

  Ja jeg har lige updated mine billeder i et nyt blog indlæg på min blog
  så du kan jo hoppe over og se om du finder noget spændende.
  Jeg er sikker på at du får lige det sy rum du ønsker dig allermest
  og det er noget man skal overveje med sig selv hvad man har brug for i sit rum og det skal passe til pladsen ikke mindst.

  Syns det er flot du deler ud fra din gemmer og det vil jeg skam gerne deltage i.
  Ønsker dig et super dejligt arbejde med at indrette og håber du nyder processen ved at skulle ha dit eget "rum" for 1ste gang
  Jeg e spændt på at se hvad du finder på - og hvad du mener du har brug for i din syhule......Rigtig got arbejdslyst når du når dertil.

  Mange hilsner
  Lone

  SvarSlet
 6. Hej Helene
  ved ikke om det forrige indlæg kom frem til dig
  Da jeg havde fået rodet rundt i mine indstillinger på bloggen med hvem der kunne skrive og se den osv.... Men..... ;-)

  Har smidt nyt indlæg på bloggen med ideer til dig du måske kan bruge fra mit syrum til når du skal idrette dit nye rum og linket til din Give Away her på din blog.
  Jeg håber hvad du end vælger af gode ideer - at du får lige det rum du ønsker dig og har plads til..... Der er så mange muligheder uanset størrelse af rum - Man skal bare kunne se dem og få øje på dem.
  God Arbejdslyst til dig ;-)

  Hilsen Lone

  SvarSlet
 7. Hej Helene.
  Så fik jeg lavet et lille blogindlæg om mit syhjørne og de ting, som jeg er rigtig glad for - min opbevaring af linealer, design væggen og min strygeplads.
  Håber, alt skrider planmæssigt frem i dit nye paradis :-). God weekend, kære.
  Knus Anne-Mette

  SvarSlet
 8. Mit tips er nedsænket symaskine, det er simpelthen det bedste der blev lavet i mit syværelse

  SvarSlet
 9. Hej Helene
  lige nu har jeg ikke mit ønske syrum, der mangler et bord med symaskinen nedsænket. men jeg har rådighed over et halvt rum ca. 7m2, har strygebræt på min venstre side, således at jeg drejer i stolen når der skal stryges, jeg sidder foran vinduet, der er reoler med bøger, kasser med stof, og hylder til at lægge fra på - til igangværende projekter (de er altid optaget) ophæng til småting, se mit indlæg fra juli 2011 - jeg kender en smed- for at skærer, går jeg i køkkenet da border der er i en god højde,
  Hilsen Birgith

  SvarSlet
 10. Hej Helene Jeg sender en mail til dig med min ide , da jeg ikke kan få et foto ind her
  hilsen Grethe

  SvarSlet
 11. Jeg har sendt dig en mail med et par ideer fra mit syrum.
  God weekend
  Hanne

  SvarSlet