onsdag den 2. oktober 2013

Det er altid dejligt ...

når man ser nogle færdige resultater af mønstre man selv har designet ... eller stof man har solgt til kunder.

På udstilling på Årets Træf spottede jeg flere af den slags quilts - og det er en skøn følelse. Dog ville jeg ønske at flere gjorde sig den ulejlighed at angive kilde på deres udstillede quilts ... altså hvilket mønster man har brugt. De fleste syr jo efter et mønster fra en bog eller et mønster af den dansk eller udenlands designet, som de har købt i en pw-butik. Hvis man angiver mønsterdesigner eller bog så gør man jo både udstillingens tilskuere en tjeneste (hvem har ikke prøvet at stå foran en quilt og tænke "den kunne jeg også godt tænke mig at sy, men hvor finder jeg mønsteret?") samtidig med at man giver mønsterdesigneren den anerkendelse han/hun fortjener. Som regel står der blot "syet af ..." på udstillede quilts ... og det er jo kun den halve sandhed.

Har man fået en anden til at quilte for sig - og det sker jo indimellem efterhånden som long-arm quilting bliver mere og mere almindeligt også i Danmark - så er det også på sin plads at nævne det. Quiltningen udgør en jo ikke helt uvæsentlig del af et design. En god quiltning kan løfte en quilt helt op på et andet niveau!

På træffet spottede jeg straks en fin lille barnequilt. Der var noget bekendt over både stoffer og design ... og jo da jeg kom tættere på kunne jeg se at jeg både kendte quilt og quilter. Det var nemlig Birgith der udstillede en lille quilt syet i reprostoffer fra Wolff & Juul's repro-abonnement.

Jeg har lånt billedet her på Birgith's blog
 
 
og se lige en fin label hun har lavet til den
 
Har du syet noget op med mønstre enten designet af mig eller købt hos mig, så vil jeg gerne se :-)

2 kommentarer:

  1. Jeg synes det er en rigtig god ide at oplyse designer og quilter sammen med syerske. Jeg havde ikke selv tænkt på det før, men gjorde det da jeg udstillede for første gang på biblioteket. Hvis man har ændret i mønstret kan man f. eks. skrive: frit efter design/mønster af ....... .

    SvarSlet
  2. tror heller ikke mange har tænkt over det med designer/mønster - ved jo godt selv hvor mønster kommer fra.
    tar' til eftertanke, til næste gang. Har også stået foran et tæppe og tænkt: hvor kommer mønster fra.

    SvarSlet