søndag den 31. oktober 2010

Design Udfordring

Design Udfordring kalder jeg en kursusrække, jeg kører i min butik. Det er 2. efterår/vinter i træk, at kurset er oprettet - og stik imod alle regler indenfor Janteloven tror jeg godt, jeg kan tillade mig at tilføje - med en vis succes.
I går mødtes vi for 3. gang og kursisterne og vi var alle spændt på at se, hvordan vi hver især havde løst sidste måneds udfordring med at lave en blok a la log cabin og 4 små stjerneblokke. Desuden  blev 4. udfordring udleveret sammen med stofpakken, der SKAL bruges næste gang. Det er altid nogle rigtig hyggelige og meget inspirerende timer, vi har sammen. De andre har altid løst opgaven anderledes end én selv og det er meget spændende at se og høre om. Her ser du Kari (til venstre) og Gitte, der tager en lille snak om farver og stoffer.

Hvis du vil se flere billeder fra disse kurser, så finder du dem i mit flickr-album. Der kan du også finde albummet med billeder fra Design Udfordringen 2009 ... og efterhånden som kursisterne har fået deres tæpper færdige, har jeg også lagt billeder ind af de færdige quilts. Grib en kop kaffe ... rigtig meget fint at se på. Flickr-albummet bruges til at lægge billeder ind fra (de fleste af) de kurser, der afholdes i butikken.

I dag er det en skøn efterårsdag her på Århus-kanten ... så vi vil køre en tur ud i det dejlige jydske landskab.
God søndag!

torsdag den 28. oktober 2010

Have Show & Tell

En dejlig sommeraften kom søde Maria forbi med et projekt, hun havde quiltet for mig, tæppet "I haven". Som de fleste sikkert ved er Maria lidt af en tryllekunstner med en symaskine
Da det var en dejlig lun sommeraften (og huset forøvrigt så lille, at bare én ekstra person er én for meget) trak vi udenfor, så vi rigtig kunne kigge på "sagerne". Det kom der nogle sjove billeder ud af, mens Maria fortalte om sine overvejelser og oplevelser omkring quiltningen af mit tæppe:
Og da vi nu var igang med en lille improviseret Show & Tell, fandt jeg lige nogle af mine igangværende projekter igang (heriblandt hexagontæppet, som jeg viste i går), mit "Autumn Splendor" (på terrassen) og min "Patchwork Sampler", som var butikkens BOM i 2009 (på stolen imellem os)
Når man ser disse billeder er det svært at forstå, at det ikke er mere end et par måneder siden, at vi kunne stå med bare tæer på min terrasse.
Halvdelen af de viste projekter er desværre stadig henvist til kurven med UFOer, men både "I Haven" og "Patchwork Sampleren" nåede at blive færdige til træf og kan nu fåes som henholdsvis mønsterhæfte og mønster i butikken ... ikke mindst takket være hjælp fra søde quilteveninder.
Hvor mange UFOer er mange? Kan man have FOR MANGE? Jeg bliver naturligvis ofte friste til at starte nyt (hvem ville ikke omgivet af stof hver dag?), men det kniber ofte med at følge projektet til dørs ... også fordi jeg er en tæppe-pige. Jeg gider ikke småtterier ... næh et slumretæppe og et dobbeltsengtæppe ved man hvad er! ;-)
Kender I nogen gode strategier til nedbringelse af UFO-antallet? Med mine mere end 40 UFOer har jeg stærkt brug for et god råd.

onsdag den 27. oktober 2010

Hexagoner

Er du også bidt af hexagoner? Jeg er! Og jeg har flere forskellige hexagonprojekter, som jeg arbejder på ... nåh ja ... arbejder og arbejder. Der er nok et par stykker af dem, som ikke er blevet rørt længe. F.eks. har jeg dette projekt
som nu har ligget mere eller mindre stille siden min sommerferie. Det er ellers et projekt, man skulle mene, man hurtigt kunne blive færdigt med; hexagonerne har et sidemål på 3". Jeg bruger bla. en del fine stormønstrede designerstoffer, som kan være vanskeligt at få sig til at klippe i alt for små stykker. Ideen fik jeg fra en antik quilt og jeg synes det var alletiders lejlighed til at få brugt nogle af resterne fra Stephanies sengetæppe
Men de "sølle" 50 forskellige stoffer, der var i Stephanies tæppe, rakte ikke langt.Ideen med mit hexagontæppe er nemlig, at det skal være et ægte charmstæppe; dvs. at der må kun være 1 stk af hvert stof, så hver gang jeg laver en omgang (og de bliver jo større og større), må jeg stå på hovedet i mine stoffer og skære en haps af en hel masse nye stoffer. Jeg har sågår været ude og KØBE en masse nye ... bare for at skære til én enkelt 3" hexagon. De fleste quiltere kan vel genkende billedet?!?! ;-)
Der er en skøn blanding som sagt af designerstoffer (Kaffe Fasset, Amy Butler mm), 1930er repros, 1800-tals repros, romantiske stoffer, børnestoffer og masser af prikker, striber mm. Jeg vælger dem stort set udelukkende ud fra deres farve.
Jeg har også gang i et andet hexagon-projekt, hvor jeg "fuzzy cutter" hexagoner og opløser sekskanterne vha. stoffernes design. Især stoffer med retning (striber af alle slags, buer mm) er gode. Det er rigtig sjovt og det bliver til nogle fine blokke. Her har jeg brugt hexagoner med et sidemål på 2½"

Flere af de quiltere jeg kender, bl.a. Anne-Mette, laver også hexagoner og har udnævnt onsdag som dagen, hvor man "skal" lave mindst 1 hexagonblomst ... og blogge om det (på den måde føler man sig måske ekstra "forpligtet"?). Det er faktisk en god idé at sætte sig noget sådan for øje. Selvom man har dårligt tid, som jeg ofte har, så bliver det alligevel til noget på sigt, også selvom man bare har 20-30 minutter til sin rådighed hver uge. Et projekt kan rykke anseligt i løbet af forholdsvis kort tid ... også med en forholdsvis beskeden indsats.

søndag den 24. oktober 2010

Søndags-tilfredshed

Det er nok det ord, der bedst beskriver min tilstand i dag - og det er usædvanligt, for normalt er jeg ikke begejstret for søndage, for søndag er dagen før mandag og varsler derfor en ny uge i trædemøllen ;-)
Og denne søndag burde være ekstra slem, for den afslutter en dejlig lang uges ferie. Så hvorfor denne tilfredshed?!?!
Joh ... jeg er mægtig tilfreds med resultatet af den sy-iver, der i den grad tog mig i går. Jeg fik syet en masse - og jo på symaskine. Som inkarneret håndsyer bliver jeg altid lidt forbløffet over, hvor meget man egentlig kan nå i løbet af ingen tid, når man for alvor går igang med rotary cutter og symaskine. Jeg er dog ikke altid helt tilfreds med egne evner med maskinparken ... sikkert fordi jeg netop ER inkarneret håndsyer og ikke kan sy lige så pænt på symaskine, som jeg kan i hånden. Nå, pyt ... selvom det er langt fra min psyke, så har jeg jo en klog veninde, som prøver at lære mig, at man hellere skal være færdig end perfekt. Det må jeg jo så se om mit perfektionistiske væsen kan lære ;-)
Først fik jeg lavet en masse HST (half square triangles). Det er en utrolig smart og hurtigt måde at få syet en masse sammensyede trekanter på.
Her er en masse trekanter, helt præcis 104 stk. Hvad skal dette mon blive til?
Jo, en hel masse HST. Metoden jeg har brugt til a sy efter er nem; når man kender den FÆRDIGE størrelse på de kvadrater (der består af 2 trekanter), man vil lave (i dette tilfælde 2"), så lægger man 7/8 til dette mål = 2 7/8". Kvadrater skæres i dette mål i de farvekombinationer man ønsker. Derefter tegner man en streg på de lyseste kvadrater diagonalt (fra hjørne til hjørne). Kvadraterne lægges ret mod ret og man syr på på hver sin side af den påtegnede streg med trykfodsbredde (inch-trykfod naturligvis). Dette kan gøre som kædesyning, hvor man ikke bryder tråden. Dernæst klipper/skærer man i den påtegnede streg og vupti har man en masse HST, som på billedet herover. Jeg har brugt en tutorial til mine HST fundet her. HST kan bruges til en masse flotte ting; mine blev bl.a. til nogle små windmill blokke til Design Udfordringen.

Men, prøv f.eks. at se denne flickrgruppe Half Square Triangle Quilts med en masse flotte projekter syet med HST, forøvrigt et link jeg så forleden hos CRAZY MOM QUILTS.
Men, det var nu ikke det eneste, jeg fik lavet i går! Resten kan jeg dog ikke vise, da det er endnu ikke afslørede DU blokke og julehemmeligheder ;-)
Nu må vi så se, hvad jeg finder på i dag ... symaskinen er i allefald ikke pakket væk endnu, så det er om at udnytte det. Bliver den først sat væk, ved jeg af erfaring, at det varer LÆNGE før den kommer frem i lyst igen (og det var vel derfor min søde veninde Pia kommenterede, som hun gjorde i går ;-)
Rigtig god søndag alle bloggere!

lørdag den 23. oktober 2010

Hul på bylden...

Så gik der endelig hul på bylden og foran tv'et i går aftes fik jeg både broderet "noget" til et juleprojekt og fik syet "skallen" til et bevinget "julevæsen". Her er lidt "sneakviews" for begge modeller skal bruges til et julekursus i november og december

... og forøvrigt er vores lille stue det eneste sted i vores 94 kvdratmeter STORE hus, man kan opholde sig - hvis man ser bort fra køkken, badeværelse og soveværelse ;-) så her tilbringer jeg det meste af min tid. Her står også min pc og spisebordet har jeg forvandlet til en blanding af arbejds- og fralægningbord. Jeg har aldrig i mit 20 år lange liv som quilter haft et syværelse, lapperi, design studio eller hvad man nu kalder det ... og det er da gået meget godt alligvel ;-)
Men, som skrevet ... her er der i en grad gået hul på sy-blokerings-bylden ... så jeg iler tilbage til mit spisebord, hvor jeg liiiiiiige har ryddet en lille plads til skæreplade og symaskine. Jeg er nu i fuld gang med at få indhentet noget af mit forsømte ifht. Design Udfordringen 2010

fredag den 22. oktober 2010

Blokering

Kender I begrebet "Writer's block"? Altså den tilstand som en skribent kan komme i, hvor der bare ligesom ikke vil komme ord på papir/skærm ...
Den tror jeg, jeg er ramt af ... altså ikke skriveblokering (HA HA), men sy-blokering!!!
Det er noget med at jeg SKAL ... SKAL præstere fordi der er deadlines, der hænger over mit hoved, nogen selvpålagte og andre mere uforskyldte ... og fordi jeg synes jeg BØR producere noget, når nu jeg har endelig har fri. Og måske netop derfor (?!?!?) kan og vil jeg ikke. Og nu sidder jeg her og har helt dårlig samvittighed. Efterårsferien er slut og alle gode tanke om ALT DET, som jeg skulle sy, alle de mange nye ideer jeg skulle afprøve, alle de mange nye modeller jeg skulle fremtrylle ... tja, det blev ved tanken. Så nu begynder jeg at finde gode UNDSKYLDNINGER for HVORFOR jeg ikke stolt kan fremvise X-antal færdige modeller efter en uges fri.
Måske er det fordi mit bord  - eller skulle jeg indskyde familiens spisebord - ser sådan ud:
Og så er det altså ikke særlig rodet lige nu!!! ;-) Jeg ORKER ikke at gå igang med at rydde op for at få plads til min symaskine, som står pakket væk inde i mit lille og meget overfyldte soveværelse, som også er opbevaringssted for den dyrbare stash. Men, er det ikke bare en dårlig undskyldning?
Jeg DRØMMER om engang at få mit helt eget rum, i stil med dette, dette, dette eller dette, men det har nok lange udsigter ... og spørgsmålet er om, jeg overhovedet er organiseret nok til det ;-)
Nu skal det så være slut med alle de dårlige undskyldninger. Jeg har fundet lidt "godter" frem og vil se om ikke det kan friste mig til at sy noget julerelateret foran tv i aften.

... og så ser jeg, at der allerede er nogle, der er begyndt "at svare igen"! Herligt :-)

Blogging

Ja, så har jeg også lavet mig en blog ... og mens jeg så prøver at finde lidt rundt i denne blog verden (som jeg ganske vist har fulgt længe på sidenlinjen), så kan der jo spekulerers i HVORFOR mon i alverden, at jeg nu skal komplicere mit liv yderligere med også at blogge?!?!
De, der kender mig, ved at jeg har et udpræget "kommunikations-behov" (ord lånt fra min teenage-ramte søn) ... at jeg gerne og meget og længe vil kommunikere og udtrykke mig om dette og hint. Dette behov stilles ikke helt via de nyhedsbreve, jeg skriver til de af mine kunder og kursister, der har sagt ja tak til at modtage dem. Især fordi dette i 99% af tiden er ENVEJS-KOMMUNIKATION, altså mig der skriver til dem.
De sidste par år har jeg startet alle stille morgener (læs de morgener, hvor jeg ikke jobber) med at surfe rundt et par timer og følge med i, hvordan livet former sig for mine ynglings-bloggere ... så hvorfor ikke selv hoppe med på vognen og begynde at blogge? Så kan bonus'en jo være, at der ligefrem er nogen, der begynder at svare igen ;-)

Uha, det bliver spændende det her ...